I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, May 1, 2011

Dua tahun sudah berlalu..

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah..seminggu yang lepas baru sahaja menamatkan peperiksaan semester ke empat di UKM. Insya Allah, diriku sudah buat setakat yang termampu dan terdaya. namun aku akui, aku hanya study last minute. YA Allah..wlaubagaimanapun aku harus terima result trsebut dengan redha, INSYAALLAH...

Selepas tamat exam, aku mengisi masa dengan menjdi facilitator bg kem ibadah bagi Sek Men Seri Saujana. Alhamdulillah. pengalaman menjadi facilitator tersebut sangat berguna buat diriku. banyak ilmu yang ku belajar..situasi tersebut mungkin akan ku hadapi suatu hari nanti bile diriku bergelar guru.

Sebagai guru dan bagi diriku yg bakal menjadi guru, kita seharusnya bersedia mendidik anak2 murid kita sama ada untuk berjya di dunia dan juga akhirat. Tugas guru adalah suatu tugas yg sngt mulia. So manfaatkan peranan tersebut dengan sebaik mungkin..setiap orang berhak untuk belajar.

Pada permulaannya diriku rasa mcm tdk mampu untuk mengendalikan adik2 semua. melihat keletah adik2 yang macam ragam namun alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. terima kasih semua atas kerjasama dan tunjuk ajar. Tanpa semua, siapalah diri ini. hanya insan yang kerdil dan lagi tdk berdya. insyaAllah akan ku cari kekuatan diriku yg sebenar...

Yg bestnya masa berucap di hadapan khalayak ramai, di depan peserta dan semua sebagai wakil PERDANA. Walaupun ini pengalaman yang kedua, namun diriku rasa lebih bersemangat. Lebih baik sdkit dari yg pertama.hehe.malunya bile teringat ucapan ku buat kali pertama...haha...tapi insyaAllah akan cuba belajar dari semasa ke semasa..^_~..

Tibe2 rasa rindu kat adik2 ibadah plk..harap2 adik2 smua manfaatkan segala ilmu yg di peroleh dengan sebaik mungkin..rinduuuuuu...andai ada jodoh, satu hari nanti kita jumpa ye...di UKM ke, sek adik ke or mana2..hehe

Esok plk nak g Pahang...huhu..tak sabar. kat sana boleh keluarga angkat plak..siapalah bakal mak n ayah angkt???persoalan yang masih menjadi persoalan...lps tuh bleh jalan2 n wk program brsaam2 rakan2 PIBA..Arap2, melalui OPIBA ini kami semua semakin rapat dan ukhwah kami lebih mantop..harap2 smuanya terbaik dan berjalan dengan lancar.amin..

And then, go to PERAK..rmah kak.. g sekejap jumpa anak sdara tercinta..rindu sngt2x..ya Allah..wait che dah ye..^_^..

the last, balik KLATE tercinta..mak, ayah, semua tunggu adah ye..hehe..tak sabar nk balik. yahooooo...semoga semuanya berjalan dengan lancar.semoga perjalanan ku semuanya berjalan dengan lancar. andai kita semua masih ada jodoh..rindu sangat2x..tak terluah dengan ungkapan ini...

Wallahu'alam..

diantara sahabat-sahabatku yang di sayangi..

diantara sahabat-sahabatku yang di sayangi..
di dalam kelas maharat
There was an error in this gadget